Utstyrsel inom teater

Vid en teaterföreställning är själva utstyrseln väldigt viktigt. Det hjälper skådespelarna att gå in i sina roller och för publiken blir det lättare och leva sig in i handlingen på ett naturligt sätt. Är det en roll för tjejer som kräver riktigt långt och tjockt hår finns idag väldigt bra hårförlängning att använda sig av. Hårförlängningen skapar ett naturligt utseende och användaren slipper känslan av att vara väldigt utklädd utan det blir en del av kroppen.

Är det svårt för ett teatersällskap att få råd med kläder att använda på scenen går det och höra med andra teatrar som ligger i närheten. Kanske går det att få till ett smart samarbete där det går och låna kläder av varandra? På så sätt blir det kostnadsfritt och fler får glädje av de kostymer som man har. Ett annat alternativ är och försöka återbruka så mycket av de kostymer som möjligt. Att sitta och sprätta upp tyget för att återanvända det till en ny kostym kan kännas tufft och vara tidskrävande, samtidigt sparar det mycket pengar.

Små teatrar brukar dessutom behöva nyttja personer i sin närhet som tycker om att sy, både för hand och med maskin. Ibland kan det kännas lite jobbigt att behöva be om hjälp, men kom ihåg att den tillfrågade personen kan alltid säga nej, att de inte har tid eller möjlighet. Det är alltid gratis och fråga och ideell arbetskraft är en viktig del för att få små lokala föreningar att gå runt idag.