Spännande teatersmink till film och teater

Smink utgör en stor del av teater- och filmvärlden och förr i tiden kunde det vara lite svårt att hitta bra smink och det kunde även bli ganska dyrt, men nu kan man köpa riktigt bra smink på nätet. Internet bjuder också på en massa bra tips och guider för hur man kan skapa speciella effekter med teatersmink. Vill du sminka dig så att du ser ut som en zombie, som att du har en uppskuren mun eller så att du ser ut som Jokern 2019 från Batman? Inga problem!

Låt oss säga att du vill sminka dig så att du ser ut som Jokern. Då behöver du vitt, rött, blått och klargrönt teatersmink i cremesmink, som sedan fixeras med ett fixerpuder. Använd en puderpuff, sminksvampar, en puderborste och ett par speciella penslar för att få till rätt look. När det är dags att ta av sminket behöver du avsmink, rengöringslotion för teatersmink, bomull och eventuellt tops.

Börja med att göra en vit bas med vit cremesmink med hjälp av en sminksvamp. Ta en pensel och måla ögonbryn, näsa och mun med rött cremesmink. Det blå teatersminket är för ögonen, under och ovan, och det gröna applicerar du i håret efter att du har haft en massa olja eller vax i håret.

Fördelen med Joker från filmen som kom ut 2019 är att han ser ut ungefär som att han blivit bombarderad av en snöslunga. Han är ett vrak. Sminket rinner och han ser förskräcklig ut, vilket innebär att du inte behöver vara så noggrann i detta fall.