Bästa svenska festivaler

Sveriges utbud av musikfestivaler är stor. Oavsett om du älskar rock, pop eller reggae, kan du och dina vänner hitta ett passande val. Festivaler skiljer sig mycket i jämförelse med att gå på en vanlig konsert och många väljer det på grund av de uppskattar livsstilen och allting omkring festivalen. Att sova i tält, umgås på campingområdet och mängden band som spelar, gör festivaler till ett väldigt lockande val för personer i alla åldrar.

Men på grund av livsstilen och det faktum att du kommer att begränsat med möjlighet att duscha och tvätta av dig, är det viktigt att du packar med våtservetter och att du kan förebygga fästingbett,  skoskav och såklart också att du tar med rejält med solkräm. Här är några festivaler som vi tycker du ska kika närmare på.

Sweden Rock

Kanske europas allra mest uppskattade rockfestival passar dig som älskar klassisk hårdrock, metal eller trash metal. Ett varierat utbud av artister och band gör att festivalen även är väldigt välbesökt av lite äldre rockare. Att det är just en rockfestival innebär dock inte att det extra stökigt under festivalen. Tvärtom har festivalen väldigt gott rykte för att vara välskött, städad och välplanerad.

Way out West

En annan mycket populär festival i Sverige anordnas i Göteborg. Way out West har blivit ett populärt val för framförallt ungdomar och har ett väldigt brett utbud av artister som faller inom flera olika genrer. En annan stor fördel med Way out West är att den anordnas mitt i centrala delen av Göteborg, vilket gör det enkelt att ta sig dit och du kan sova bekvämt på hotell om du vill.