Ett relativ nytt yrke på arbetsmarknaden är influencer. Då jobbar man med sin blogg, eller annan social media, och tjänar pengar genom olika samarbeten i form av reklam för andra företag. Frågar man unga är det många som drömmer om att lyckas inom just det området. Det kan vara genom att använda sig av text eller rörlig media i form av videos och liknande. Dock är det en väldigt begränsad och svår marknad att nå ut på, så man bör ändå räkna med att ha ett annat jobb vid sidan om.

Vad som gör att man lyckas inom influencer yrket är svårt att säga. Ibland är det en ren slump att man blir upptäckt av någon kändis som rekommenderar en vidare, andra jobbar hårt för att få en trogen krets följare. Det gäller att hitta något som man verkligen brinner för, men framförallt något som kan locka andra till och titta.

När visst antal personer på daglig basis följer uppdateringar kommer det med största sannolikhet komma in förslag om samarbeten från olika håll. Tacka inte ja till alla samarbeten direkt utan tänk verkligen igenom hur det passar in med varumärket som man bygger upp. Ibland kan det vara klokare att tacka ja till några få som håller hög kvalitet och delar samma typ av värderingar som en själv, istället för att tacka ja till allt. Då kan man på sikt upplevas som icke trovärdig och människor kan helt enkelt tröttna och sluta följa de uppdateringar man gör.