Bryt dina mönster

Sociala medier erbjuder dig att vara kreativ på olika sätt. Värt att tänka på är att det här även är lätt hänt att det går till överdrift. Om du lägger otroligt mycket tid på sociala medier kan det vara bra att ta en paus från det då och då. Och då menar jag inte en paus som i att lägga ner mobilen när du ska sova. Utan då menar jag att ta många, och gärna lite längre, pauser under dagen.

För att hela tiden sitta och scrolla eller klicka vidare på “klicka här”-länkar eller erbjudanden är inte bra för vår hälsa, det speciellt inte om det sker under en längre period. Om du vet om att du lätt kan hamna i en situation där du lägger mycket tid på sociala medier så kan du exempelvis sätta en timer – när den ringer måste du lägga ifrån dig telefonen.

Ta hjälp av andra

Att bryta sina mönster på sociala medier kan vara svårt att göra helt själv. Så att ta hjälp av en kompis eller en familjemedlem är något vi kan rekommendera. Ni kan ta en promenad utan era mobiler, se en teater och lämna mobilerna hemma .eller prata med varandra face to face istället för att sitta och skriva med varandra över sociala medier.

Att interagera med andra på sociala medier och i verkligheten är inte samma sak. Men i dagens digitala värld är det lätt hänt att man glömmer bort vikten av den verkliga “offline”-världen. Att då ha en annan person bredvid sig som drar en tillbaka till den verkliga världen är kanske det mest effektiva sättet för att bryta sina mönster på sociala medier.