Kultur är en stor del av våra liv

Kultur omger oss ständigt och finns i så många olika former. Teater, musik eller konst. Kultur är någonting som är väldigt personligt och många söker även tröst eller bekräftelse i kultur på olika sätt. Man har låtar som man lyssnar på när man är glad, ledsen eller behöver bli peppad. Dessutom är kultur någonting som är perfekt att introducera för teambuilding konferens eller när det vankas fest.

Varför är kultur så viktigt?

Det är inte alltid man tänker på hur viktigt kultur faktiskt är för samhället och vilken betydelse den har för individer. Trots detta blir kulturstöd allt färre och många musikskolor och teatrar stängs ner trots detta eftersom det inte ger tillräckligt stora intäkter. 

Priserna för att se kultur blir högre och detta resulterar i sin tur att kultur i många fall blir en klassfråga. Om man inte har råd att ta med sin familj på en föreställning eller show är det någonting som är fel. Det krävs därför att svenska myndigheter gör kultur i liveformat mer tillgängligt för alla och funderar på vad som kan göras för att fler personer ska ha råd att kolla på kultur oftare.

Hur kan man stötta kulturen i Sverige?

Det finns flera saker som du kan göra för att stötta kulturen i Sverige. Om du har möjlighet leta efter passande biljetter. Har du en lägre budget finns det flera ställen som till exempel säljer sista minuten biljetter. Det behöver vara dyrt att stötta kulturen i Sverige och du kan lägga det på en nivå som passar dig.