Frisörens stylingtips för skådespelare

Kostymavdelningen är väl etablerad på många teatrar och det brukar ofta inkludera en uppsättning peruker som används av skådespelarna. I dagsläget finns det även mer realistiska alternativ till de klassiska perukerna, vilket passar extra bra för produktioner med en modernare klang. Oavsett vilken hårlängd, frisyr eller tjocklek på håret skådespelarna har går det att skapa ett utseende som passar med manuset med hjälp av löshår och hårförlängningar av äkta hår.

För att täcka större ytor använder man ofta hårträns, som fästs i hårbotten med ett extra skonsamt lim. Det är något man kan hjälpa varandra med utan att behöva ta in experthjälp, så det behöver inte bli en dyr affär. Med hårträns får man snabbt längre och tjockare hår. Det kan vara rakt, lockigt eller krulligt i alla tänkbara färger. 

Ett tips är att borsta ofta med bra borstar för att undvika att håret trasslar in sig och att det behåller sin glans och kvalitet. Sedan stylar man håret precis som vanligt, även löshåret, eftersom det är äkta hår som ska behandlas precis som man behandlar sitt vanliga hår – gärna med lite extra omsorg. Sätt upp håret i en lös och låg svans inför natten eller fläta det i en lös fläta, för att undvika trassel och vakna med fina lockar.

Sedan finns det olika varianter, som t.ex. clip-ons, tejp löshår, nail hair och även syntetiskt löshår till ett lägre pris om man har en tight budget. Nu kan förtrolla publiken med övertygande kostymer och frisyrer som fångar karaktärerna till punkt och pricka!