Tips för dig som vill arbeta med teater

För att stå ut från mängden i teatervärlden gäller det att vara en proaktiv individ som tar starka initiativ! Det gäller alla branscher. Då flertalet människor har en medioker strategi kan man komma riktigt långt om man är villig att ge det där lilla extra. Studera! Se så mycket teater du bara kan! Öva, öva och öva lite till! Den magiska formeln är en positiv attityd i kombination med tydliga mål. Då kan man verkligen uppfylla sina drömmar och få ut det mesta av sin tid, eftersom det är svårt att komma någon vart om man har en massa kraft och energi som inte är målinriktat.

Välj att studera, göra research på egen hand eller fokusera mer på att få så mycket erfarenhet som möjligt av teatervärlden genom att delta i många olika projekt. Här kan man tjäna mycket på att ha en sådan bred erfarenhet som möjligt och det är också ett bra sätt att undvika komfortzonen på. Om man bara gör det man känner sig bekväm med så kan man inte vidga sina vyer. Våga testa på sådant som känns helt utanför din komfortzon om du vill växa som skådespelare och kreativ person.

Men notera att det är viktigt att ha balans i livet också, så ta hand om dig själv. Unna dig en helg på spahotell då och då eller ta pauser från vardagslivet med tid i naturen. Det ger dig inspiration, ny energi och nya perspektiv som behövs för att livet ska vara fullt av positiv produktivitet.