Få igång det kreativa flödet med abstrakt konst

Alla kreativa själar stöter på en inspirationstorka då och då. Det kan vara för att livet överraskar med lite stress eller press eller relationsproblem. Ibland kanske det inte finns något specifikt skäl alls, men allting kommer och går i vågor. Men det finns lösningar på alla problem! Om det stormar ute på havet får man ta på sig sin Sail Racing vinterjacka som värmer och stänger ute vätan, och om man känner sig kreativt förvirrad eller lite tom inuti, ja då kan man ta fram staffliet och ge sig ut på ett abstrakt äventyr.

Abstrakt måleri ger dig möjligheten att använda färg, form och rörelse helt fritt. Här gäller det att inte försöka måla något som ser snyggt ut i vardagsrummet. Glöm bort Instagram och glöm bort världen en stund. Målet är inte att skapa en slutprodukt, utan att använda detta konstnärliga uttryck på ett helt ohämmat sätt. Ingen publik. Inga vinnare och inga förlorare. Bara du och målarduken och färgerna som får dansa fritt över målarduken.

Måla hursomhelst och vadsomhelst. Bara släpp loss helt och låt känslorna flöda. Det kan komma upp glada eller ledsna känslor, eller inga känslor alls, det spelar ingen roll. Måla över det du har målat. Gör en liten dans. Blanda penseldrag med vågade drag med palettknivar och måla tjockt ömsom tunt. Det får gå snabbt eller långsamt. I den här aktiviteten får du liksom andas ut och bli ett med det kreativa flödet, som äntligen får flöda ohämmat för en gångs skull. Det är dags för ett konstnärligt äventyr.