Kristin Jonsson

Ny vecka!

Hello alla därute! Vad kallt vädret har blivit har ni tänkt på det, så trist när det typ var utomlands värme i förra veckan som sedan bara försvann, ja hatar uppriktigt blåst, regn och rusk som det verkar bli mycket av denna veckan.

Har tillägnat förmiddagen till att plugga och nu känns det att det är sluttappen som aldrig tar slut, det är kämpigare än vad det någonsin har varit förut. önskar att jag tog de här kurserna i början istället för slutet då krafterna för plugg snart är slut, suck. hoppas jag klarar dessa kurser som är kvar vilket är 3 stycken för att sen vara helt fri från detta.

Endå så är jag faktiskt sugen på att plugga vidare, men de jag vill plugga till kostar just nu väldigt mycket pengar och det är inte vad jag har just nu, så vi får se vad tiden utvisar.

Har i flera dagar lyssnat på ed sheerans grymma låt – Lego house!
Hur fin är inte den låten? jag älskar den även fast den är gammal, JAG VET 😀

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=c4BLVznuWnU]

 

webshop länk 250px

Fel folk

Sitter och lyssnar på LLoyd:s nya låt som faktiskt är helt okej, den kunde varit bättre :) men den funkar så trött på gamla låtar, är det någon som har bra nya hits att rekommendera? :)

Idag har jag hunnit med o fixa klart första muntliga delen i engelskan, såååå himla skönt att det är klart jag hatar att prata engelska känner mig obekväm, harklar mig och blir nervös och säger fel fast jag vet hur man uttalar det rätt egentligen, men läraren gav mig hör o häpna beröm för mitt tydliga sätt att uttala ord och den muntliga delen blev klart godkänd och för det är jag jätte glad!

Jag har fortfarande känningar av sjuksymtom, börjar nog bli förkyld samtidigt som man har världens magvärk, as usual.

Avslutningsvis, Hoppas ja att alla får en fin dag!

 

GLAD!

Wow, vilken toppen respons jag fick på inlägget jag gjorde om min sjukdom, super stort tack! Att något så litet kan påverka så många det betyder. Statistiken över bloggen har numera ökat riktigt rejält på bara en dag.

Har små städat, bytt sängkläder och fixat o donat här hemma, dock känns det som det aldrig blir riktigt rent endå, får ta en dag då blir man verkligen har orken att göra rent i varenda hörn.

Ska nog ge mig iväg till gymmet idag, det är dags sen sist jag gymmade i tisdags så har det ju gått några väldigt många dagar, skit att jag aldrig kan bara ge mig iväg och göra det man ska göra tummen ner till mig för det, får skärpa till mig vilket inte brukar funka när jag säger det 😀 men jag ska, jag ska!

Avslutningsvis får jag önska alla som tittar in här att
Ha en fin dag i solen!

 

Balkong häng & medina!

Hej ute i solen och skuggan, för där befinner jag mig nu med datorn & skolböcker för att försöka fixa klart sista uppgiften innan slutprovet, jag måste fixa det HÄR! Lyssnar samtidigt på Medina i hörlurarna, en så sjukt grym låt har de gjort, går på repeat 😀

Lyssna på den här 😀
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=9_q13Parog8]

Nu ska jag fortsätta med min affärside så jag någongång blir klar!
Ha en fin dag 😀

Min sjukdom!

För ett par år sedan, jag var 18 ynka år & det var också då mitt liv förändrades helt och då menar jag HELT!
Jag minns det som igår, jag hade mått dåligt i ungefär en vecka, magsjukdom symtom = springa på toaletten fast o normalare än en vanlig magsjuka det var säkert 20 gånger i timmen och så höll det också på i en vecka. Jag förstod att jag något var fel, jag trodde det var cigaretter och förbrukning av för mycket alkohol + dåligt psykiskt mående som var effekten av att jag blev dålig och delvis är nog detta också sant, det var därför min mage inte pallade den påfrestning som då fanns i mitt liv.

Jag hade skammen i blicken och tankarna vandrade mellan att kommer detta bara vara tillfälligt eller är det en permanent sjukdom jag har fått nu från ingenstans och så plötsligt. Min mamma var ett stort stöd för mig, hon tog mig in till sjukhusen akut, via vårdcentraler & sjukhus igen kanske 50 gånger totalt innan jag började utredas och fick komma till en specialist magläkare, där fick jag genomgå många om inte alla deras magundersökningar de har, fick lämna prover i alla dess former om och om igen och den eviga väntan, jag har aldrig någonsin haft en sån evig väntan på att få ett svar, det tärde på hela min familj men främst hos mig, jag är en person som inte visar mig svag i första andetaget utan försöker att dölja det många gånger för att se mina nära vara lyckliga och inte behöva oroa sig för mig, för det var det sista jag ville de skulle göra när allting var rent ut sagt SKIT.

Dagen kom, dagen jag typ väntat på, jag skulle få ett besked, nu är vi i tidsramen då detta är 2 år senare och jag är 20 år gammal, mina svar var klara och jag var helt undersökt på både utsidan och insidan av kroppen, jag såg fram emot dagen så himla mycket men besvikelsen blev snabbt ett faktum jag fick leva med, jag hade en magsjukdom som heter Colon irritable syndrome eller på svenska ibs = stress mage. I ögonblicket jag fick reda på svaret av läkaren som förvisso var helt jävla dum i huvudet ursäkta mitt ordspråk men så kändes det då han i princip berättade att detta får du leva med, det är det som finns att göra och så är det & gav mig ett psykiskt formulär för att kolla min psykiska styrka om jag behövde depressiva, klart som fan jag var depressiv när jag inte hade livsgnistan och mitt liv som jag alltid haft förut kvar. I denna stund så försvann all livsgnista totalt, jag började i huvudet planera hur handikappad jag precis blivit hur jag skulle leva livet ensam och i en lägenhet själv som jag aldrig gick ut ifrån då jag inte hade modet att våga mig ut där jag inte visste det fanns toaletter inom räckhåll och det var tillräckligt besvärligt att ens använda toaletter utanför hemmet, något jag alltid haft svårt för förvisso.

Efter att jag hade fått diagnosen vaknade jag upp, jag käkade stoppande piller dagligen som var receptfria eftersom jag inte fick något receptbelagt och levde efter dem så länge de höll, vilket i vissa dagar inte var länge tills jag igen var dålig. Jag mådde psykiskt dåligt, jag hade förlorat en del av mitt liv, min frihet det låter dramatiskt men så var det för just mig. Men jag hade alltid ett enormt stöd av min familj.

Efter ett tag bestämde jag mig för att gå ut med min sjukdom i bloggen då många vänner undrat varför kristin aldrig var med på födelsedags bjudningar eller aldrig ville umgås, det var skönt att skriva av sig, ungefär som att jag blev av med sjukdomen för en stund, på min blogg fick jag god respons av bloggläsare, mina vänner och familjen till och med folk på stan kom fram och beundrade mitt bloggande om min sjukdom som handlade om mja för att uttryckte mig uppriktigt om BAJS och toalettvanor. Men det fanns också mycket hat på min blogg, till exempel personer som gav kommentarer i stil med:

Det är ju bara att gå på toaletten som vanligt folk. 
– Det där är ju inget farligt, cancer är värre.
– Tyck inte synd om dig, andra har det mycket värre. 

Och jag vill bara inflika att jag ALDRIG varit en person som tyckt synd om mig själv, aldrig någonsin!

Så när man fick den responsen på sin sjukdom man fått stämplad som för alltid så blev man ganska vad ska man säga? förstörd nertryckt till botten, jag sa till och med till min mor på sjukhuset när jag fick diagnosen att jag hade hellre velat ha cancer och fått cellbehandlingar och bli botad än att aldrig någonsin mer bli frisk, vilket var hemskt och hjärtskärande! Men bakom allt hat så övervägde alltid det positiva, jag var stark och jag klarade det!

Så kom dagen, dagen då jag bestämde mig för att JAG KAN OM JAG VILL, och jag ska fan då inte vara någon sjukling vid så ung ålder och leva som en gammal pensionär som ligger på dödsbädden, jag kan och jag ska nå dit! Så jag bestämde mig för att leva som en frisk, jag försökte att tänka i banor som jag gjorde innan jag blev sjuk men det var svårt och är svårt, oerhört svårt det kan jag inte förneka hur mycket jag än vill. Jag tror inte att någon kan förstå hur svårt det är att ta sig igenom en sjukdom som sakta men säkert förföljer dig varje steg du tar och helt ändra sina livsbanor i livet.

Om vi övergår till idag, just i detta nu! Så visst så är det kämpigt många dagar, jag blir sänkt, trött och sur men jag har också en enorm smärta av magkramper, magont, orolig mage och stressen som jag inte kan hantera, jag försöker många dagar att försöka orka och göra saker jag egentligen inte vill eller kan göra, på något vis tvingar mig att gå iväg på middagar, åka iväg med tåg eller göra andra vardagliga saker som jag egentligen är skit rädd för att göra, för någonstans i huvudet så sitter de där sinnet kvar som säger du kan inte, du kommer bli dålig i magen om du gör det och det. Men JAG FÖRSÖKER, det gör jag och det ska jag fortsätta att göra, om så livet ut!

Några sista ord, så vill jag tacka min fina familj som jag älskar över allt på denna jord, för alltid stöd och positiv feedback jag fått från vänner och de som förstår mig, ett stort TACK. Några positiva visdomsord:

Önska dig inget annat än hälsa, lycka och en fin framtid med dina nära och kära,
för i slutänden är det de som räknas mest!

 

 

 

 

 

 

 

Hej, nu var det allt för längesen jag var in här på bloggen. Har som vanligt inte ork eller tid att sätta mig framför datorn och skriva av mig som jag alltid annars brukade göra. Har precis stekt på massa kött och lassat i matlådor, försökt på mig att plugga klart de sista jag har kvar av marknadsföring/turism kursen men nu måste jag erkänna att det är kämpigt och just i såna här lägen där de är sådär kämpigt vill jag ibland bara ge upp, skita i allt och riva sönder böckerna men sån är ju tyvärr inte verkligheten, jag vet!

Lyssnar på owl city, mitt favorit band när man bara vill slappna av och höra goda toner man blir glad av, musiken är ju så barnsligt bra, bästa låten är ju helt klart Fireflies. Har känt av sjukdoms symton sen igår, så himla trist att alltid vara sjuk för så känns det då, när man har så dåligt immunförsvar samt har en jädrans magsjukdom som aldrig blir bättre, mer om det i ett annat inlägg.

Önskar alla er fin fredagskväll, ta hand om er!

 

 

Hemma i Dalarna!

Hej, dålig uppdatering som vanligt jag vet, helt ärligt så e jag väl inte någon bra bloggare längre men jag har inte orken att sitta och uppdatera bloggen cirka 12 timmar om dagen som jag gjorde förut, det funkar bara inte om man inte livnär sig på den vill säga :)


Ett shopping varuhus i centrala örebro!

I Lördags så åkte jag hem till Örebro och hälsade på, jätte roligt att få se mamma, syster och pappa en vända som de blev på cirka 5 dagar. Direkt på lördagen så möttes jag upp av syster och hennes pojkvän Benjamin alla var hungriga så vi gick till ”på spåret” och käkade pizza o kebab  😀 På kvällen så åkte jag hem till kusin Louise, o vi bestämde oss för att gå till Nytorget där vi tog några öl och pratade om gamla minnen. Sen hann jag också med att vara hundvakt till lilla iva som numera är ett vilddjur en liten schäfer på några månader men så otroligt söt. På tisdagen så åkte jag också in till Örebro med syster och shoppade för att vara mig otroligt lite, blev mest att kika runt och bara umgås. Och nu är jag hemma i Dalarna igen, hemma hos min lilla familj som var jätte glada för att ha mig hemma igen så man kan resumera att min vecka hemma i örebro och hemma i dalarna varit toppen.

Idag så blir det att umgås med bästa sambon och jag tror närmare bestämt vi ska iväg till Borlänge en vända också, vi får se!
Hoppas ni får en fin dag! // OVER AND OUT!

14 Januari

Att snön börjar den 14:e januari på riktigt är faktiskt både skrämmande och väldigt kallt, tänk vad dåligt vårat klimat blivit jag hade hellre föredragit att ha snö enbart i Nov-Dec och sen får det vara bra, är ingen vinter människa alls :).

Sitter och har kollat igenom min tradera och kikat om det kommit upp några nya jobb vilket det inte hade, blir nog bättre på jobbsökarfronten framåt mars då sommarjobben startar igen, får verkligen hoppas jag får in foten någonstans snart så jag får ett jobb, för det är en enorm trygghet att veta pengarna kommer in 25:e varje månad istället för att vara oviss, iof har jag ju fortfarande skolan kvar har 4 kurser att slutföra sen är jag helt klar med en gymnasieutbildning jag bara lade av med för några år sedan så det känns väldigt skönt att ha det gjort.

Något roligt är att varje gång jag tittar in här på bloggen och gör ett enstaka inlägg så får jag tillbaka er mina läsare, så himla roligt när man kikar igenom statestiken, glad blir jag 😀

Ska fortsätta min  plan nu med bloggen och det är att ta in mer vardagliga saker som man kan ha som problem, jag kommer ha kategorier, smink och hälsa samt kärleksproblem i olika kategorier jag kommer att fokusera mer på nu, roligt va?