webshop länk 250px

ScenBloggen

En mötesplats för dig som attraheras av rampljuset

Steg för steg – skarp sotning med glitter!

Steg för steg:

Innan det är dags att lägga ögonskuggan lägger jag alltid en primer innan, för att få skuggorna att sitta hela dagen/kvällen samt få dem skarpare i färgen. Efter det lägger jag en svart skugga i globlinjen. Det behöver inte se jämnt och snyggt ut på en gång utan det fixar man till senare. Det kan även falla ner lite skugga på locket med det spelar ingen roll i detta fall eftersom att jag kommer att täcka det med en annan färg.

SAM_3413nh

 

Sedan suddar jag ut de skarpa kanterna med en mjuk, rundad pensel. Sedan applicerar jag en blå/turkos skugga på hela locket.

SAM_3413ngd

 

Nu är det dags för glittret! För att få glittret att fästa har jag använt mig utav ögonfranslim. Det vill gärna ramla ner under ögat med det är lätt att borsta bort sen eller dra bort med en blöt bomullsrondell. Sedan är det dags att lägga eyelinern. Det är inte det lättaste att lägga en eyeliner på glitter men det är inte omöjligt! Efter det fäster jag dit lösfransarna med ögonfranslim och en pincett. Det kan vara lite pilligt men övning ger färdighet! Jag brukar sätta dit fransen sedan flytta den dit jag vill ha den. Sedan fäster jag den först längst ut på ögat och klämmer fast den med pincetten inåt mot ögats inre vrå.

SAM_3413nf

 

Sedan lägger jag samma svarta skugga under ögat och suddar ut kanterna lite. Denna makeup är ganska markerad och går att sudda ut precis som man vill ha det. Men jag valde att ha det lite mer markerat.

Sedan lägger jag en fransmarkering med en blöt snedskuren pensel och svart skugga. Avsluta med mascara!

Om man vill kan man även lägga en ljus eyeliner i vattenlinjen för att ”öppna upp” ögat lite. Man kan även lägga en svart för att förminska ögat och få en lite mer ”sexig/intensiv blick”. Jag valde att lägga en ljus denna gång!

SAM_3413ng

 

Klart!

Såhär ser slutresultatet ut!

Produkterna som jag har använt kommer från corecosmetic’s, youngblood, makeupstore, panduro och signatureminerals.

rätt65 rätt655

rätt6g1 rätt6gf

rätt6 rätt66

Modell, foto och makeup: Johanna Kvarnströmhttp://scenbloggen.se/creativemakeupbyjohanna

Dela: