webshop länk 250px

ScenBloggen

En mötesplats för dig som attraheras av rampljuset

Makeup tutorial – true blue!

Steg för steg:

 

1. Börja med att lägga en eyeprimer på hela ögonlocket ända upp till brynen. Varför man lägger en primer innan är för att ta fram pigmenten i skuggorna och för att makeupen ska hålla hela dagen/kvällen.

2. Applicera en svart skugga i ögats yttre vrå (som ett liggande ”V”)

3. Lägg en mörkblå/lila skugga i globlinjen över den svarta.

16f

 

4. Applicera en turkos skugga på ögonlocket, lämna en liten ”lucka” längst in mot ögats vrå. Det är viktigt att pressa in skuggan för att undvika veck.

5. Lägg en vit skugga längst in mot ögats vrå för att ”öppna upp/förstora ögat”.

6. Använd en mjuk rundad ”blending brush” för att sudda ihop skuggorna och sudda ut de skarpa kanterna. Lägg sedan en vit skugga under brynet som highlight för att ”lyfta fram”.

16g

 

7. Lägg sedan en tunn eyeliner med vinge. Jag har använt en svart flytande.

8. Då var det dags för fransarna! Jag klipper alltid till fransarna med en liten sax för att dem ska passa mina ögon. Sedan sätter dit fransen och flyttar den dit jag vill ha den. Sedan fäster jag den först längst ut på ögat och klämmer fast den med pincetten inåt mot ögats inre vrå. Ett tips är att vänta ca 30 sek innan du sätter dit dem för att limmet ska fästa bättre.

9. Lägg en fransmarkering för att få ett snyggare slutresultat. Detta gör man för att fransarna ska se tätare ut. Jag valde att lägga den med en kajalpenna denna gång men det funkar lika bra med skugga och en snedskuren pensel.

16h1

 

10. Rama in ögat med en kajalpenna. Sudda sedan ut de skarpa kanterna med en liten mjuk pensel. Om du inte har det funkar det med en tops.

11. Applicera mascara ända in mot fransroten och sicksacka med borsten uppåt/utåt. Ett tips är att börja med de undre fransarna för att undvika kladd på ögonlocket.

16k

 

12. När jag fyller i brynen använder jag antingen penna eller skugga. Nu valde jag att använda penna. Jag börjar med att borsta ner alla strån och sedan måla en linje ovanför brynet.

13. Sedan borstar jag upp alla strån och målar en linje under brynet och målar formen längst fram.

14. Nu borstar jag tillbaka alla strån så att dem ligger på plats. Sedan fyller jag bara i brynet i området innanför linjerna. Och vips så har du en snygg form!

16l

 

Klart!

SAM_7230 SAM_7230f

SAM_72352

SAM_7265

Modell, foto & makeup: Johanna Kvarnström – http://scenbloggen.se/creativemakeupbyjohanna/

Dela: