webshop länk 250px

ScenBloggen

En mötesplats för dig som attraheras av rampljuset

Mercedes Benz Fashion Week 2013

Mercedes Benz Fashion Week 2013

Sedan sitt första event 2005 har Stockholm Fashion Week vuxit starkt och blivit en utav de största i Norra Europa. Mercedes Benz är huvudsponsor och har sedan 2010 haft rollen som titelsponsor. Mercedes Benz Fashion Week hålls två gånger om året och visar alltid den nästkommande säsongs kollektioner. Första veckan är i början av året och då visas kommande Autumn/winter kollektioner och den andra veckan är under hösten och då visas Spring/summer kollektionerna. Visningarna hålls på Berns Stora Salongen och Mercedes Benz Fashion Pavilion i Kungsträdgården.

Vi var självklart på plats för att rapportera från årets första vecka, ”AW13”. Det var sista veckan i Januari, det var tre intensiva och fullspäckade dagar av visningar. De som brukar gå på detta vet att dessa dagar verkligen är speciella. Berns fylls av alla sofistikerade modemänniskor, reportrar från media branschen och internationell press. En liten skara kändisar var även där.

Bea Åkerlund stod för invigningen denna gång av Mercedes Benz Fashion Week Visningarna och all streetstyle var som alltid väldigt inspirerande. Alla är förväntansfulla över vad som kommer att visas som avslöjar de kommande trenderna. De ledande märkena The Lokal Firm, J.Lindeberg, Tiger of Sweden, Carin Wester, Dagmar, Mayla, Ida Sjöstedt, Diana Orving, Cheap Monday, Odd Molly, Stylein, Whyred, Altewai.Saome och BACK fick nu ge plats åt årets nykomlingar, HunkyDory, Marimekko och MinnaPalmqvist.

Jämfört med de andra märkena har alltid Odd Molly och Cheap Monday sina visningar på olika platser. Odd Molly hade sin visning på skridskobanan i Kungsträdgården och Cheap Monday hade sin i St Eriks gymnasium, alltid lika spännande.

Det delades ut två väldigt prestigefulla pris. Vinnaren av The Max Factor Award var Hernandez Cornet. Vinnaren av H&M Design Award var Minju Kim

Sammanfattningsvis är jag väldigt nöjd och de flesta visningarna levde upp till förväntningarna, modeveckorna i Stockholm är två väldigt stora tidpunkter varje år och det är verkligen kul att Stockholm har en stor attraktiv mode mässa med internationell publik och en tidpunkt då alla modejunkies samlas!

Helén Björses
ModeredaktörIMG_7586IMG_7518IMG_7571IMG_7538 IMG_7527 IMG_7542IMG_7546IMG_7513IMG_7556IMG_7533

Dela: