webshop länk 250px

ScenBloggen

En mötesplats för dig som attraheras av rampljuset

4 frågor till Linda Hallberg

Jag har fått den stora äran att föra en kort intervju med ingen mindre än Linda Hallberg – hårstylist, make up artist samt bloggerska på Stureplan.se. På hennes skönhetsblogg lägger Linda regelbundet upp inlägg innehållandes bilder på sina otroliga sminkningar som inspirerar flera tusen läsare varje dag.

Intervjun gjordes lördagen den 8 mars strax efter Oriflame Cosmetics hade presenterat sin ny kollektion ”The ONE” på den stora scenen på ATTITUDE-STHLM där Linda Hallberg medverkat.  Intervjun skedde vid Oriflames monter där Linda stod med ett leende på läpparna och hälsade glatt på sina läsare.

 

Det är en väldigt utseendefixerade bransch du arbetar i. Känner du dig någonsin påverkad av det?

Det är klart att man blir påverkad av det, just det att man arbetar mycket med smalhet och sådana ideal. Det kan vara ganska jobbigt ibland när man ser och arbetar med människor som man ser verkligen inte är friska och inte mår bra, som påverkas mycket av dessa ideal. Men jag har valt att komma in i den här branschen och jag vet om att man träffar människor som ibland är sjuka och det är så branschen ser ut idag. Jag själv försöker jobba mycket med det här att det ska finnas personlighet i det, hitta en personlig väg i det också. Det kanske var ett flummigt svar men, säger hon och skrattar.

 

Känner du press när det gäller att alltid se bra ut och vara sminkad i och med ditt yrke?

 Både och faktiskt. Nu bryr jag mig faktiskt inte lika mycket längre som förut. Det var jobbigare när man var yngre. Man gick ofta runt och tänkte på att alla andra var så snygga och fina med eller utan smink, men då var man lite mer osäker i sig själv. Jag tror att självkänslan växer på en med tiden. Man blir mer och mer säker i sig själv och hur man ser ut. Man måste bara inse att det faktiskt inte är någon som går runt och tänker på att man  har en finne i pannan eller en rynka någonstans. Det är mest man själv som tänker på det. Jag tycker att man ska bara sträcka på sig, vara glad och bara i övrigt känna sig bra som man  är.

 

Vad tycker du är det allra roligaste inom ditt yrke?

 Variationen! Man får träffa så himla mycket folk. Man får vara med om så många olika typer av jobb som plåtningar, visningar, jobb med privatpersoner med både killar och tjejer, unga och gamla. Den ena dagen är sig andra aldrig lik.

 

Vad tycker du om ATTITUDE-STHLM 2014 såhär långt?

Jag tycker den är jättebra, jag har inte hunnit gå runt jätte mycket själv än men det är mycket trevligt folk, mycket roliga märken och jag känner väldigt många av utställarna vilket gör det väldigt roligt!

img_2462

img_9591

Text: Jessica Grewin

Foto: Armand Dommer

Dela: