webshop länk 250px

ScenBloggen

En mötesplats för dig som attraheras av rampljuset

Nocctane by Mia Öhman!

Efter några timmars plåtning med designern Mia Öhman fick vi äntligen sätta oss ned och prata i lugn och ro Jag hade redan fått känslan av att denna tjej var en mycket glad och härlig person. Men självklart ville jag veta mer om hennes karriär och rota lite i det förflutna…

nactane03

– Kan du berätta lite om din uppväxt och var du kommer ifrån?
Jag har växt upp i ett lugnt villaområde nära mina skolor. Först i gymnasiet behövde jag ta bussen till Kristianstad. Generellt skulle jag beskriva uppväxten som lugn och harmonisk tillsammans med mina två bröder. Jag kommer ifrån ett samhälle utanför Kristianstad som heter Åhus där det är nära till havet och stranden. Det är något man uppskattar som barn och speciellt som tonåring. Det känns inte som jag saknat något vilket jag är mycket tacksam för.

– Vad är det roligaste med att vara designer, vad är det som driver dig?
Det som driver mig och som är fantastiskt roligt är när jag får se mina idéer förverkligas och det viktigaste, att bygga upp ett framgångsrikt företag som håller för framtiden. Att få nöjda kunder som kommer tillbaka och beställer. Och så klart: att kunna leverera rätt kvalitet till rätt pris.

noctane06

– Hur skulle du beskriva dig själv som person?
En glad och social tjej med mycket energi. En sann glädjespridare hoppas jag.

– När blev du intresserad av mode och design?
I tonåren när jag började shoppa mina egna kläder och ville ha senaste modet precis som mina vänner. Min dröm har sedan länge varit att få designa kläder och ha ett eget företag.

– Var det då du bestämde dig för att bli designer?
Nej, jag bestämde mig för att starta Nocctane för 2 år sedan.  Först då vågade ta steget att förverkliga min dröm.

– Vem är din/dina förebilder?
Mina föräldrar!

– Vad/vem inspirerar dig när det kommer till dina kollektioner?
Alla som vågar blanda färger och stilar.

nactane07

– Vad tror du krävs för att lyckas som designer?
Att ha roligt, vara kreativ, ha tålamod, och framför allt viljan. Att tro på det man gör.

– Hur skulle du beskriva din egna garderob och stil?
Färgen rosa dominerar min garderob! Stilen är mycket blandad. Ena dagen har jag ”baggy jeans” och stor tröja för att nästa dag ta på mig en tight klänning. Det är kul att kunna variera sig.

– Vilka ”måsten” bör finnas i varje kvinnas garderob enligt dig?
En enkel bas som man sedan kan bygga vidare på med olika varierande stilar och färger. Det kan vara ett par grymma jeans, en enkel tshirt och ett par fräcka pumps.

– Berätta om något roligt som du varit med om (som du aldrig glömmer) sedan du startade Nocctane?
När jag första gången besökte en fabrik och fick se hur tillverkningen gick till.

nactane00

Mia Öhman ”Nocctane” Blogg:   http://scenbloggen.se/nocctane/

Text: Helén Björses ”Moderedaktör!

Foto: Armand Dommer  –  www.armandphoto.com

 Make-up artist: Oksana Molander
Dela: