webshop länk 250px

ScenBloggen

En mötesplats för dig som attraheras av rampljuset

Jonsvens Design

Jonsvens D. Det första som poppar upp i huvudet är ordet ”glädje”. Färgstarkt, blommigt, långa längder, mönster, svepande material och veckat är bl.a. det som märkets kreationer består utav. Höjden på materiell lycka med andra ord. Det är svårt att inte drömma sig bort till soliga sommardagar och varma sommarnätter när man scrollar igenom Jonsvens Designs galleri (http://www.jonsvensdesign.se). Vi har fått möjligheten att göra en intervju med Frida Jonsvens, grundare av Jonsvens Design. Läs och inspireras!

frida01

1. Först och främst vill jag ställa den klassiska frågan: Varför just design? Hur kommer det sig att just detta är ditt drömyrke?

Design och skapande har alltid varit ett otroligt stort intresse för mig.
Att få skapa fram unika och vackra kreationer till andra människor, och se lyckan i deras ögon. Det är bland de bästa jag vet Och att nu sedan få möjligheten att ha det som mitt arbete är ju helt fantastiskt makalöst bra. Och förhoppningsvis är detta bara början på en lång karriär inom design…

2. Alla dina plagg är färgstarka, blommiga och sprudlande! Varför valde du den nischen?

Jonsvens Design står för just färgstarkt och unikt.
Det finns gott om de minimalistiska svarta och gråa i den svenska modevärlden. Det behövs mer färg! Och Jonsvens Design vill fylla upp avsaknaden av denna färg.
Märkets röda tråd är just färgstarkt. Du finner ingen svart klänning hos Jonsvens D. Sedan finns det även endast en kreation av varje design. One of a kind it is.
Jag tror att rätt färg till rätt person, gör att du strålar lite extra.
Helt enkelt att du ska våga mer än du törs.

3. Alla vet att det inte alltid är en dans på röda rosor att arbeta som designer, så hur gör du när du stöter på motgångar eller när inspirationen svackar? Vilka är dina bästa motivationstips?

Det finns helt klart dagar i mitt arbete som designer som är tuffa. Men vilket arbete är inte tufft ibland? Jag tror alla har sina dagar. När hinder och motgångar kommer, så försöker jag vända dom till en lärdom. Så det blir något positivt i slutändan. När en dörr stängs, öppnas oftast en ny dörr. Med nya utmaningar och möjligheter.
Mina tips är att alltid hålla fokus på din designfilosofi. Släpp den aldrig. Det spelar ingen roll vad alla andra tycker, tänker eller säger. Utan så länge DU följer ditt hjärta och gör något DU är stolt över så är det bra. Håll huvudet högt, i alla lägen. Och ta ingen skit.
Och stanna upp ibland och blicka tillbaka på allt du gjort och klarat, istället för att fokusera på de du inte klarat. Våga mer än du törs.

4. Jonsvens D. höll nyligen en visning, vad var temat på kollektionen? Hur var hela processen? Hur var responsen? Berätta!

Jonsvens Design hade ett showroom hos Moreismore showlounge. Där ställde Jonsvens Design ut sin SS13 (Golden Rainbow) En kollektion skapad av regnbågens alla färger, med en touch av guld.
Och de blev en väldig positiv respons. Många tyckte de var kul med något annorlunda. En färgklick i allt de svarta och gråa.

5. Slutligen så vill jag gärna veta vad dina projekt är under våren? Var kommer vi kunna se Jonsvens Design?

Just nu förbereds de för fullt inför ett exklusivt event som kommer äga rum nu på torsdag (7mars). Det är ett samarbete mellan Jonsvens Design, Moreismore showlounge, Modeflickan.se och Madame Blanche. Det kommer bli en färgstark kväll. Med en helt unik visning. Exklusivt hopsatt för just denna kväll. Det kommer visas allt ifrån sensuella underkläder, Jonsvens Designs färgstarka festkreationer, till Bröllopsdrömmar signerad Jonsvens D.
Vår tanke är att ge gästerna inspiration inför vårens alla bröllop och festligheter.
Så just nu finslipas det sista inför den visningen. Ska bli jättekul!
Annars i vår är det det några spännande samarbeten som är på gång. Som jag verkligen ser fram emot Och längtar tills jag kan berätta mer om dom! Annars så kommer jag att sy på som vanligt på beställningar inför sommarens festligheter. Häng med på Instagram för att se vad som händer! Där uppdateras de flitigt, @jonsvensdesign.

Text: Ylva Arwidson

Foto: Armand Dommer

Dela: