webshop länk 250px

ScenBloggen

En mötesplats för dig som attraheras av rampljuset

Operasångaren Oskar bly

Det är inte varje dag man blir bjuden till Kungliga Slottet. Men när aktuella sångaren Oscar Bly håller konsert samlas våra Scenbloggare tillsammans med kändisar, musiker och fotografer i rikssalen som alla är bjudna till en kväll värd att minnas.

oskar_blystor

Foto: Armand Dommer

En frisk höstkväll samlas våra Scenbloggare i den anrika Rikssalen på kungliga slottet. Salen där historiska kungar suttit med dom mäktigaste männen och styrt landet ska istället fyllas med kändisar, våra bloggare, minglare och reportrar för en intim konsert av toppklass. Fashionistor iklädda Ida Sjöstedts svallande klänningar samlas före i entrén bland mingelfotografer och veteraner i musiksverige.

Oscar Bly, tenoren som är högaktuell som huvudrollen Rodolpho i operan La Boheme, har åkt hem till Sverige tillsammans med sina medmusiker från New York för att hålla konsert. Redan innan konserten märks det att stjärnan är ödmjuk då han tar sig tid och pratar med sina fans och peppar inför kvällen på Facebook.

Gästartister är Rebecca Rasmussen som också är med i samma opera i huvudrollen som Mimi, och Michaelle Prager som är dramatisk sopran och studerar för David L. Jones. Tillsammans med pianisten Henrik Måwe och Djurgårdssymfonikernas Stråkar håller dom en konsert som får publiken att applådera och heja högt, till och med när man i regel inte ska göra det! Måve är också en av Sveriges främsta pianister och nystartade Djurgårdssymfonikernas Stråkar är förvånansvärt unga och talangfulla. Salen var fylld av begåvade skolade musiker så inte är det konstigt att konserten blev lyckad.

Musiken som spelades var av Sibelius, Grieg, Puccini med flera. Världskända italienska stycken varvades med klassiskt nordiskt material. Även det otränade örat kunde känna igen flera av dom gripande styckena.

Efter konserten hölls det mingel tillsammans med stjärnorna och det bjöds på ostar och tilltugg.

Vi hoppas på en favorit i repris nästa år!

 

/Marielle Tengström

scenbloggen.se/thisismarielle

Dela: