webshop länk 250px

ScenBloggen

En mötesplats för dig som attraheras av rampljuset

Jamie Meyer

photo-18

Jamie Meyer är ett namn som huserat i både Usa och Sverige i många år. Han tar det bästa av båda världar och lever för att smitta av sig sin romantiska version av världen med sina moderna countrylåtar. Nu är han aktuell med ännu ett skivsläpp och en svensk sommarturné. Idag släpper han även sin senaste singel Young Again (ft. Jensen Reed). 

Jag möter Jamie utanför Scenbloggen kontoret för en plåtning med vår kändisfotograf Armand Dommer och visar honom upp. Han har hållit på med musiken länge och har gjort proceduren med styling, plåtning och intervju säkert hundratals gånger förr. Ändå är han så entusiastisk och ödmjuk att det lika gärna hade kunnat vara före hans tredjeplats i musiktävligen Popstars där han fick sitt genomslag för 10 år sedan. Men sen dess har han hunnit göra väldigt mycket även om det inte märks på hans sätt att vara.  Han har turnérat en hel del både i Sverige och USA, vunnit Best Singer/Songwriter i Los Angeles Music Awards, gästat tv-program och radio mm, släppt 3 album, gjort musikvideos och mycket annat. Just nu är han upptagen i studion i USA, och snart med sin svenska sommarturné. Här har vi alltså en som tvättat bort musiktävlingsstämpeln.

– Nya albumet kommer låta Country, Pop, Rock n’ Roll och urskilja sig genom att vara mer groovy med en undertecknad poppig vibe rakt igenom. Nya singeln andas till och med lite R&B på sina ställen. Några artister som jag inspireras av just nu är, Owl City, Maroon 5, INX, The Script, Tim McGraw, Keith Urban.

jamie01

Hans tidigare plattor har varit mer countrypop medan denna kanske är lite mer experimentell på ett snyggt sätt. Han tror däremot inte att han kommer att glida av det spåret trots att man utvecklar sin stil med tiden. Han har sin kärna men kan ta ut svängarna därifrån. Countryn var en naturlig uppståndelse som hände när han började jobba med sin producent Håkan Mjörnheim för 7-8 år sedan. Sedan dess har deras mål varit att försöka tillföra något nytt inom Country genren, berättar han.

– Man kan ha en idé om hur man vill rikta in sig när det gäller att tänka på ett nytt skivsläpp och hur man vill presentera sig själv, men det viktiga för mig är att låta processen och soundet uppstå under själva skrivandet. Vad gäller nya singeln ”Young Again” använder vi oss av en hel del trumloops och keyboardsounds, som man kanske inte är van att höra från mig, och det gjorde att jag verkligen ville välja den som första singel. Och om det funkar på min publik och dessutom kan bjuda in nya lyssnare, kan man sen bygga resten av soundet på skivan kring den låten.

jamie02

Jamie har huserat i både Sverige och USA. Han åker lite fram och tillbaka och tar det bästa från båda världar. För skillnad är det säger han.

– Vi är för upphängda på ”kändisar” i Sverige och att det bara är dem med namn här som bara drar publik. Det finns många andra talanger. I USA är känslan att om man har talangen och är framåt på rätt sätt, så finns en möjlighet att visa upp sig ändå. Annars skulle jag aldrig t.ex haft chans att vinna L.A Music Awards. Ett mer långsiktigt tänk helt enkelt upplever jag i USA och det måste musikbranchen i Sverige ta efter. Men jag gillar Sverige och har aldrig glömt det. Ibland måste man bege sig iväg ett tag bara för att göra sig attraktiv på marknaden igen.

Han beskriver musikbranschen som tuff och inget man borde göra bara för pengar och jetplan. För att lyckas och orka måste man ha sann passion och då fortsätter man oavsett hur det går. Om man gör det för pengarna borde man börja plugga istället. Så vi kan räkna med att Jamie kommer att fortsätta med sin musik i regn och solsken och gör det för själen oavsett hur det går. Men av framgångarna att döma så kommer det nog att gå ganska bra.

– Det som fick mig att satsa 110% från allra första början var känslan av att få folk att må bättre. Och att jag idag kan smitta ifrån mig min positiva romantiska version av världen när folk lämnar konserterna. Jag är något av en musik-under-dog som vägrar ge upp. Svandyk ut i det blå, inget skyddsnät.

 http://jamiemeyer.net/

Text: Marielle Tengström, thisismarielle.se

Foto: Armand Dommer

Make-up artist: Oksana Molander

Dela: