webshop länk 250px

ScenBloggen

En mötesplats för dig som attraheras av rampljuset

Game of Thrones säsong 4 – Galapremiär

Onsdagen den 2 april anordnades galapremiären av Game of Thrones säsong 4 av HBO Nordic och Subito på Rigoletto. Den efterlängtade säsongen baseras huvudsakligen på andra delen av den tredje boken A Storm Of Swords av George R.R. Martin. Kvällen till ära så var Kristofer Hivju, som spelar en av vildarnas ledare på andra sidan väggen vid namn Tormund Giantsbane, på plats. Han gästade scenen innan visningen och berättade om hur stylisterna slängde det tilltänkta lösskägget för rollen när de såg hans eget. Elli Elisabeth Flemström, sångerska i den aktuella pop-gruppen Jem, berättar för Scenbloggen att hon inte hunnit se hela serien än, men kommer definitivt att kolla ikapp. Hon gillade avsnittet och avslöjar sina favoritkaraktärer.

– Jag älskar ju det där lite mer råa stuket som serien har och tycker inte alls att det blir för mycket. Den lilla tjejen Arya som dödar stora män och har skinn på näsan. Mitt favorithus är Targaryen, den blonda draktjejen. Och Tormund som är här såklart! Han är skitcool.

Efter premiären var det efterfest på Sturecompagniet. Även Suite och V var reserverat endast för gästerna som minglade hela kvällen. En allé av snöbeklädda granar ledde in till festen och hela huset hade gjorts om i Ice and Fire-anda med flaggor av kungahusens riksvapen och låtsassnö. Det bjöds på buffé, irish coffee, Norrlands Guld, Briska och Lokas senaste smaker. Efterfestens huvudattraktion var utan tvekan den ståtliga järntronen. En replika av seriens berömda tron där kungen av Westeros sitter hade tagits in i festlokalen där gästerna kunde trona. För de tappraste fanns det till och med en efter-efterfest på White Room.

 

Text: Marielle Tengström

Foto: Armand Dommer

Dela: