webshop länk 250px

ScenBloggen

En mötesplats för dig som attraheras av rampljuset

ACADERMIA ”Skönhetsmässa”

Acadermia skönhets mässa Som var belägen i Kista mässhallar var en trevlig och Intressant mässa. Med inriktning på Anti Ageing, kost och hudvård som förebygger åldrandet och håller oss friska . Alltså många fördelar på en gång både för insidan och utsidan. Det handlar om helhets tänkandet, äntligen. Samt fokus på olika typer av  behandlingar.
Det var en positiv helhets upplevelse med både anti ageing cafe och champanje bar. Och av alla besökarna att döma var det mycket uppskattat med alla olika utbud.

Acadermia skönhets mässa grundare är 2 st driftiga kvinnor . Catarina Pepe  som har en gedigen erfarenhet av reklam och marknadsföring.
Och May Otero som startade en av Sveriges första skönhetskliniker inom IPL/laser och injektions behandlingar.
Deras önskan och mål med mässan är bla. att belysa och stimulera för en säkrare skönhets bransch.

Det fanns både flera intressanta utställare och flera talare med på Acadermia mässan.

En av det kända talarna var fräscha Yvonne Ryding, entreprenör och tidigare Miss Universum. Yvonne talade om allt i från sin uppväxt till om hur hon kom i kontakt med skönhets branschen , modellandet och sin tid som Miss Universum.
Och det hon sysslar med nu som entreprenör nämligen Naturlig Skönhetsvård för Naturlig Skönhet. Hon berättade också att just nu håller hon på att utveckla sin hudvårds kollektion ytterligare.

Vi fick också lyssna till Isländska Thorbjörg Hafsteinsdottir, som har sin bas i Köpenhamn men är även verksam i New York Thorbjörg är också  författare av flera böcker bla. bestsellern ” 10 år yngre på 10 veckor”. Hon är  känd som Anti-Ageing kostguru. Och pratade om vilken kost vi skall äta och varför samt att skönheten kommer inifrån genom rätt näring och upptag. Thorbjorg kändes väldigt gedigen och erfaren i sin branch. Och visade också upp före och efter bilder på sina patienter som hon behandlat genom sin kost.

Av utställarna besökte och pratade jag med Cosmetiqanns VD, Ann Sundqvist. Som har NBE apparatur.
Ann är en driven och mycket positiv  entreprenör som sprider glädje och värme  runt sig, och brinner för sitt företag och jobb. Ett företag som utvecklas för full fart och går på fram marsch.
Hennes maskiner heter NBE 500 RF , NBE 1000 Som står för radio frekvens. Behandlingarna är både sköna, lyxiga och  avkopplande. Men ändå smärt och riskfria . Radio frekvens behandlingar har funnits i ca 70 år och är godkända och dokumenterade som föryngrings behandlingar utan kniv.
Senaste tillskottet i maskin parken är NBE DS.

Det fanns också andra kända intressanta Anti Ageing  pionjärer på mässan . Bla  Joseph A Lewis Anti ageing  forskare från USA och Grundare av det medicinska kända hudvårds märket Priori och MD Formulations.
Tyvärr missade jag hans föreläsning, men hoppas det kommer fler tillfällen och fler Acadermia skönhetsmässor.

Alla vill vi åldras så långsamt som möjligt, och möjligheterna växer och blir fler med all forskning och utveckling.
Många av oss drömmer om det perfekta utseendet eller kroppen men naturen har ju också sin gång med sina egna naturkrafter och tyngdlagen.
Med sund och nyttig kost , samt motion och olika typer av behandlingar kan vi säkerligen fördröja åldrandet en hel del. Anser jag själv sedan lång tid tillbaka.
Och även förebygga mot olika sjukdomar som ju också är föråldrande.

Tack Acadermia och alla talare samt utställare för en trevlig skönhets mässa.

Susanne Rydeström /Scenbloggen

Dela: